1

På kjevik fikk vi selvfølgelig middag og middagen var faktisk ikke så ille, men det å bare få 15 MINUTTER på å gå inn, sprite hendene, hilse på bildet av kongen, stå i kø, få mat, finne drikke, finne sitteplass, SPISE (stor porsjon), stå i kø for å kaste maten du ikke klarte å sluke, sette fra deg tallerken og legge fra deg bestikk i vaske-tingene og så hinderløype mellom folk for å komme seg til utgangsdøra, finne gruppa for så å stille opp. ALT dette på bare 15 MINUTTER!!!!!! Der var vondt å sluke maten, det var bare å lukke øynene skuffle maten i store hauger å svelge uten å tygge fordi det å kaste mat ble sett ned på og egentlig ikke lov. Det samme opplegget var det også med frukosten om morgenen, bare at da måtte vi smøre frukost, lunch OG kveldsmat og putte det i 3 papirposer. Det var rett og slett ikke tid til å spise frukost så den måtte spares på til det ble litt tid til å få trykt i seg en tørr brødskive. MEN det var jo også kantine på leiren da..men awesome pizza, hamburgere, potetgull, godteri, baguetter, is og mye mye mer, så man ble jo ikke sultet til døde om man hadde penger til å kjøpe noe.

Nå har jeg nettopp spist min første middag siden jeg kom hjem og jeg brukte en del lengre tid på den enn ett kvarter. Fish n' chip. Digg.


Posted 04.07.2012 at 21:41. In Forsvaret. Write a comment?
0

Etter nesten 2 hele uker på FOS fant jeg ut at jeg skulle trekke meg i går. Jeg har tenkt mye fram og tilbake og jeg endte opp med å avbryte fordi jeg klarer ikke tanken på å binde meg i hele 6 år, ihvertfall ikke nå. Men jeg har selvfølgelig fortsatt lyst til å studere på FIH, men ikke nå, kanskje om 3 eller 4 år. Nå har jeg lyst til å reise, oppleve og gjøre det jeg vil før jeg binder meg i 6 år. 

Mer om FOS kommer senere når jeg gidder å skrive litt om det :)

Mens jeg var i Kjevik så ble jeg og en annen intervjuet og det var jo morsomt, LES HER.

Illustrasjonsbilde - Forsvarets ingeniørhøgskole  


Posted 04.07.2012 at 16:35. In Forsvaret. Write a comment?
0

FOS

Da er nesten en hel uke på FOS ferdig og jeg er fotsatt her. Mange fra gruppen vår har allerede blitt sendt hjem og alle som er igjen er ikke trygge..plutselig kan vi bli sendt hjem og det skremmer oss alle. De siste dagene har det vært mye venting og i dag skal vi svømme..i sjøen..kaldt..rekker ikke mer nå..må stikke..snakkes.


Posted 28.06.2012 at 08:35. In Forsvaret. Write a comment?
0

ODagen startet da lysene i plasthallen ble slått på klokken 0800, da var det å ha på seg klær å være klar til frukost 0900. Etter en kort frukost var det venting til innsjekking kl. 1300. Vi begynte først med å registrere reiseutgiftene våre og så ble vi dirigert inn i en hall for å stirre på ett punkt langt oppe på veggen mens narko-hundene sniffet omkring. Så var det å stille seg i kø for å vente på registreringen..alt var utenfor..og det regnet noe helt forjævlig. I 3-4 timer stod vi utenfor i regnet før vi fikk middag og BÅTIS! Så var det samling av gruppe 30(min gruppe) og så masjerte vi til huset med rommene våre i. Og nå sitter vi bare her og spiser og kjeder oss..skal snart gå til sengs for å prøve å hamstre inn mest mulig søvn.

I morgen skal vi presentere oss selv og ta tester og fih tester..allerede her begynner hjemsendingen og det er skummelt å tenke på. Mandag er det 3000m, tirsdag er det intervju/psykolog/styrke/lege/tannlege, onsdag er det "skole" og foredrag om forskjellige ting pluss lege/tannlege/psykolog/intervju. Torsdag morgen skal vi svømme 200m ute i sjøen og det er regn, vind og 10 grader i vannet etter det er det prøving av uniform til feltuka neste uke. Vi som er her kan bli sendt hjem når som helst og sjansen er stor..vi er rundt 100 stk og det er bare 40 eller mindre som får skoleplass. Jaja, blir jeg sendt hjem så tar jeg bare førsregangstjenesren min og prøver igjen neste år (om jeg gidder ^^,) så det er kjekt å vite at det ikke er verdens undergang om jeg blir sendt hjem i morgen, mandag, tirsdag osv.

Nå angrer jeg sykt på at jeg ikke tok med meg PC!!! Wæææ!!! Sikkert en del skrivefeil, men gidder ikke å rette.......


Posted 23.06.2012 at 20:58. In Forsvaret. Write a comment?
1

Er jo digg med wi-fi i lufta..FACEBOOK!! Haha..huff..hekta..men anyways..nå er jeg superspent på hvordan dette kommer til å bli..sitter å ser på værmeldingene; sol og over 20 grader i Surnadal, og regn og 10 grader i Kjevik, wooho..morsomt -.- jaja.. Tror det er en del på flyet som også skal på fos, så det er digg å vite at jeg ikke er den eneste. Åååå, vet dere hva?! Han trøndergutten som var med i x-factor i fjor og kom på 2. eller 3. plass sitter framfor meg..det er jo litt morsomt da..tæhæ..

Her oppe i lufta er det finvær om noen spekulerte på det..........


Posted 22.06.2012 at 20:59. In Forsvaret. Write a comment?
0

Jeg er alltid redd for å komme forsent til ting og derfor møter jeg opp alltid ALT for tidlig..noe som er kjempekjedelig når man må vente 3-4 timer helt alene på en bitteliten flyplass. Flyet går ikke før halv 9 så jeg har fortsatt ett par timer igjen å vente. Blæh. Skulle ønske jeg var hjemme i finværet..har nettopp fått beskjed om at vi må ha med oss regnklær fordi det pøsregner i Kjevik. Yummy.


Posted 22.06.2012 at 18:23. In Forsvaret. Write a comment?
2

Da tror og håper jeg at alt er pakket og klart. I morgen drar jeg!!


Posted 21.06.2012 at 23:22. In Forsvaret. Write a comment?
0

Vel i morgen skjer det. Har enda ikke pakket eller tenkt over hva jeg skal ha med, pluss at jeg ikke har bestemt meg for hvilken buss jeg skal ta opp til Trondheim. Det har enda ikke gått opp for meg at jeg drar i morgen, og jeg har virkelig ikke peiling på hva som kommer til å skje de neste ukene, jeg vet ikke en gang hvor lenge jeg kommer til å bli i Kjevik..1 dag? 2 dager? 1 uke? 3 uker? Vet ikke. For meg så er det helt forferdelig å ikke vite en eneste ting, jeg er en person som må ha alt klart for seg og eventuelt en back up plan osv, men alt jeg vet nå er at jeg har en reservert flybillett fra Værnes til Kjevik i morgen kveld, og oppmøte mellom 14:00 og 17:00 på skolen til luftforsvaret på lørdag som ligger rett ved siden av rullebanen på flyplassen i Kjevik. Opptaket kan være avgjørende for mine neste 6-7 år. Skummelt. Men nå må jeg pakke litt, alt jeg har fått å vite fra forsvaret er dette: 

Ta med:

  • Innkallingsskriv
  • Vitnemål og relevante attester (ta med bekreftede kopier, ikke originaler) 
  • Idrettstøy (inkludert joggesko)
  • Badetøy
  • Toalettsaker
  • Håndkle
  • Armbåndsur (rimelig type)
  • Tøy for utendørs aktiviteter
  • Regntøy

 


Posted 21.06.2012 at 18:25. In Forsvaret. Write a comment?
1

"Sosialt, spennende og fullt! 
Her ser dere hva som venter dere den første uka på Kjevik. 
Det er også et lite hint om å begrense pakkingen;-) 
Foto: Forsvarets mediesenter
 - at Luftforsvaret Skolesenter Kjevik."


Posted 21.06.2012 at 00:09. In Forsvaret. Write a comment?
4

Nå er det 5 dager til jeg tar turen ned til Kjevik og jeg må vel beggynne å tenke på å pakke. Har i dag kjøpt inn det siste som står på pakkelisten; klokke som tåler vann, sportsteip, gnagsårplaster, trenings bh/topp og treningsshorts. Ready, set, go! 
Posted 18.06.2012 at 20:39. In Forsvaret. Write a comment?
0

Nå kjenner jeg det kribler i magen. FY FLATE, jeg har bestilt flybillett til FOS, så NÅ er det no turning back. Jeg gru/gleder meg noe sykt. Kommer til å bli noen tøffe dager/uker. Siden det ikke går fly nedover den 23.juni så må jeg ta ett fly som går på kvelden den 22.juni, og det er skummelt, fordi da må jeg ligge på Kjevik en natt helt alene..eller..kommer sikkert noen andre også, men skummelt uansett. Wææææ! Det blir ingen festing på meg i Laksen..SURT! Jaja, er jo ikke mange ganger man får prøve seg på FOS.


Posted 30.05.2012 at 11:51. In Forsvaret. Write a comment?
0

Ok vær, så jeg måtte jo selvfølgelig ta meg en liten spasertur i skoene mine :)


Posted 20.05.2012 at 19:26. In Forsvaret. Write a comment?
1

Da har jeg fått innkalling..spennende..Posted 19.05.2012 at 16:41. In Forsvaret. Write a comment?
1

Jeg hadde et par fantastiske dager og jeg har blitt enda mer usikker på hva jeg skal.

Før vi dro fra Sessvollmoen fikk vi militærstøvlene våre om vi lovet å komme på FOS til sommeren..og jeg lovet. 
 

Posted 23.04.2012 at 18:55. In Forsvaret. Write a comment?
0

I går fikk jeg hele programmet til Forsvarets Kvinnecamp 2012, og jeg må si det ser utrolig morsomt ut(noe som det sikker ikke kommer til å bli, trening, springing, trening og enda mer springing..). Jeg drar fra Værnes lufthavn 1700 på fredag, og når jeg kommer fram på Gardermoen er det vel rett til leiren.  Når jeg kommer til leiren er det registrering og diverse andre ting vi må gjøre før kvelden tar slutt. Klokken 0600 på lørdag må jeg opp å stå, spise mat, være klar til inspeksjon og diverse så er det en hel dag med jogging, springing, styrke og litt senere HINDERLØYPEEE (gleder meg faktisk litt til den). Og på søndag enda mer trening og puss og vedlikehold (hva enn det er..), og så må vi ta farvel og dra våre veier tilbake til skole og tentamener. 

Det eneste jeg skal ha med meg nedover er undertøy, træningsklær, toalettsaker og solbriller..jeg som er så flink til å pakke 10 par sko, 15 par kjoler osv..wæææ, blir rart å dra så langt med nesten bare en bærepose med klær..men nå får va da fet meste utdelt når vi kommer dit..spent. gleder meg. litt redd. kommer til å bli slitsomt. tungt. gøy. wææ, jeg gleder meg jeg. Lurer på hvordan jeg er når jeg kommer hjem, hva om jeg ikke vil inn i forsvaret likevel?! ooo, skummelt.. 


Posted 14.04.2012 at 16:21. In Forsvaret. Write a comment?
2

Neste fredag reiser jeg nedover på kvinnecamp på Sessvollmoen, og jeg gleder meg noe sykt. Jeg er jo så heldig at jeg har mattetentamen den fredagen, og jeg kommer nok til å sitte helt til klokken 14:00 med den, og flyet går 17:00 og så tar det litt over 2 timer å kjøre til Værnes!!! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det..hmm..jaja, jeg har hvertfall fått min kjære billett, så nå er det vel bare å pakke baggen og forberede seg på masse tull. Gleder meg. Wooho. 
Er så spent på hvordan dagene på Sessvollmoen kommer til å bli, at jeg har helt glemt av at jeg har noe sykt til flyskrekk. Får frysninger bare ved å se på bildet, huff, jeg liker virkelig ikke fly. Etter USA og alle de 10000 flyene jeg har flydd med, så har jeg fått angst for fly, fins ikke noe værre..jaja, får vel bare knipe sammen øynene å nynne litt på: "Always look on the bright side of life" (Green Day versjonen..selvfølgelig)Posted 12.04.2012 at 19:50. In Forsvaret. Write a comment?
2

"Du, Tori Kristine Thøgersen, blir med dette innkalla til 12 månadar førstegongstjeneste." 

Det høres så utrolig wæææ ut. Jeg både gråt litt å storsmilte da jeg leste gjennom informasjonarket. Tenk å få kunne tjenestegjøre i NATO-hovedkvarteret SHAPE i Belgia eller på en flybase i Tyskland, det hadde jo vært så steika kult! Men det å lese at man bli sendt hjem hvis man får dårlig karakter på styrke og løpetesten, det er trist det. I snittkarakter på styrketesten må man ha MINST en 2'er, det vil si at jeg kan få en 6'er i sit-ups og 0 i både kroppsheving og push-ups å fortsatt klare det, men uansett, jeg må begynne å trene for FULT! Skal jeg klare dette MÅ jeg, jeg bare MÅ. 3000-meteren tror jeg nok jeg skal klare med god margin, om jeg bare gidder, som jeg selvfølgelig gjør. Jeg håper virkelig jeg ikke blir sendt hjem..det hadde vært litt trist, men for alt jeg vet så kan det hende at det ikke var helt sånn jeg hadde forventet meg, og jeg har enda ikke signert kontrakten, så jeg kan fortsatt dra hjem etter 2-3 uker om jeg ikke liker meg. Uff..sette opp treningsplan nå da. MÅ jo klare dette. 


Posted 02.04.2012 at 21:16. In Forsvaret. Write a comment?
1

I dag er det 118 dager igjen til jeg skal inn i forsvaret, og jeg må si jeg gleder meg. Syns selv at det er litt rart da, om ikke alt for lenge springer jeg fram og tilbake i uniformen min med gjørme til knærne og sekk som er tyngre enn meg, jeg gleder meg jeg. Spent. 
  


 


Posted 28.03.2012 at 16:26. In Forsvaret. Write a comment?

Tori Kristine

Currently studying BA Education at University of Roehampton in London, England. Finished Videregående Skole (11th-13th grade) in 2012 back home in Norway, and in 2010/11 I was an Exchange Student in Texas, USA. This is my life. Enjoy.

Tori Kristine
Add me


Instagram

Bloglovin'

Follow on Bloglovin

Design

Free design from
RRH Webdesign.

Annonser
hits