0

"Life is a journey, not a destination."

- Ralph Waldo Emerson 
Skrevet 31.10.2012 klokka 17:21. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Happy Halloween peeps! I går var vi en tur inn i Central for å handle kostymer. Vi alle gikk med tanken om å være dukker, men etter å ha vært innom kostymebutikken Angels endret vi alle mening..sånn alvveis..jeg kjøpte meg, som dere sikkert ser, lille rødhette kostyme, men jeg har fortsatt planer om å sminke meg som en dukke, satser på suksess, haha. Kjøpte kostyme, rød gigantisk tutu og hvite knestrømper med sløyfe på. Selv om det er halloween i dag skal vi ikke ut, vi skal spare all energien til fredagens halloween bop, som jeg håper bli ganske så bra.
Skrevet 31.10.2012 klokka 14:07. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

Det va det. For dere som liker One Direction. Over og ut. Peace! Jeg har vært på samme kosert som Harry Styles og Niall Horan fra One Direction. nananananana. mwooohahahahha. Da jeg var på Ed Sheeran konsert den 14.10.2012 ble det sagt at Harry Styles var til stede, OG da jeg var på Conor Maynard konsert i går var Niall Horan tilstede ifølge twitteren hans:

Det va det. For dere som liker One Direction. Over og ut. Peace!  


Skrevet 31.10.2012 klokka 12:00. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

I går kveld var jeg og Elin på Conor Maynard konsert..gøy..mmm..egentlig ikke..var som en stor fjortissfest, pluss at vi satt så langt unna scenen at jeg så vidt kunne se, haha. Men han er flink til å synde da, det skal han ha. 

(I sjokk etter å ha sett hvor lang unna scenen vi skulle sitte.....)
Dårlig bildekvalitet, but who cares?! :DSkrevet 30.10.2012 klokka 23:01. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0


Skrevet 30.10.2012 klokka 19:27. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Er ikke nok med at han synger som en helt, men han kan også skrive steika gode sanger også! Klarer dere å gjette hvem jeg snakker om? Kan da selvfølgelig ikke være noen andre enn selveste Ed Sheeran. Hører så veldig godt at Ed har vært med å skrive denne sangen. 


Skrevet 30.10.2012 klokka 01:01. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1


Skrevet 28.10.2012 klokka 21:36. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Har nå spist Nando's for første gang, og jeg skal helt klart tilbake om ikke alt for lenge, kanskje i morgen allerede..yummy! Og ha nå fått sansen for irske puber, den va var på i går var helt fenomenal.

Hjemmesidens beskrivelse av baren: (den var liksom litt morsom..)
"Ok it might be the largest bar in London but it doesn't feel that way. Split up over twelve different levels, the Porterhouse in Covent Garden can be as big or as intimate as you want it to be. Let the fast pace of London pass you by as you sit and down the finest stout brewed in the world. That?s official! So obsessed with our beer that we are, we don?t simply brew under licence and claim Irish roots - we actually hand craft the beer in Dublin, load it onto a ship, wave goodbye and wait anxiously for its arrival in one of the world?s great capital cities. No shamrocks or shalaylees here - simply a truly awesome Irish bar with genuine Irish beers, fine food and when it gets a little bit later in the evening you may pop down to our basement bar to enjoy some of London's best live music. But don't just think of us as a fantastic beer bar because we also have some fantastic wines on offer. Where better to park your bum whilst your better half looks around the shops of Covent Garden?
Skrevet 28.10.2012 klokka 13:00. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

I går for første gang var jeg i central på kvelden. FY FLATE. Vi gikk over Waterloo Bridge og jeg må innrømme at London er ti tusen gang vakrere om kvelden, når det er mørkt, enn om dagen. Nå har jeg sett både LA, NY, SF og mange andre byer om kvelden, men London slår alt og alle. Skjønner ikke helt hvorfor jeg vurderer å studere i Australia neste år når jeg allerede er på den VAKRESTE plassen på jord. Jaja. 


(bilder fra google)


Skrevet 28.10.2012 klokka 12:07. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

Jeg tror jeg skal DØ av kulde. Det er iskaldt utenfor, og på værmeldingene står det at det føles som 1 grad!! Forventet ikke at det skulle være så kaldt så tidlig, menmen. Siden jeg selvfølfelig ikke har med noen vinterjakker, så måtte jeg bare kjøpe en. Det irriterer meg veldig, men må man så må man, kan da ikke gå rundt å fryse. Jakken/kåpen er mye finere på enn på hengeren så skal prøve å få tatt noen bilder med den på, den er bare helt fantastisk fin. Elsker den allerede, det er både lommer på den, pluss en hette som kan taes av. En drøm. True say. 
Skrevet 27.10.2012 klokka 17:55. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Jeg kunne ikke ønsket meg ett bedre liv enn dette akkurat nå. Joa, er jo litt kjipt å våkne opp å vite at man må skrive en haug med essayer som man får karakter på, og må da lese ALT for mye bøker, men liksom..London. Har nettopp vært ute å gått en liten tur i parken og sett på hjort som går fram og tilbake og nyter livet. Richmond Park. All den fine naturen og bygningene (Grove House) på både campus og utenfor. Merker jo ikke at man er midt i selveste London. Det må rett og slett oppleves for å forstå. 


(randome bilder fra google)


Skrevet 26.10.2012 klokka 18:04. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

"Do it for your people,
Do it for your pride,
Never gonna know if you never even try."

- The Script - Hall Of Fame
Skrevet 25.10.2012 klokka 20:08. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0
Skrevet 25.10.2012 klokka 18:07. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

Bare ELSKER denne sangen fra Green Day!! Ikke typisk Green Day, men FY FLATE, LOVE IT!


Skrevet 25.10.2012 klokka 12:59. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

- William W. Purkey
Skrevet 24.10.2012 klokka 17:32. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Forrige fredag. BOP. Indianer. Woopwooop.


Skrevet 24.10.2012 klokka 11:00. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Musikalsk geni eller? Tror det ja. Helt. 


Skrevet 24.10.2012 klokka 00:05. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

"Green Day has announced that Kaiser Chiefs and All Time Low will be opening up for them next June in London."

Gleder meg sykt :) Sist jeg så Green Day hadde de selveste Joan Jett & The Blackhearts som oppvarmingsband, og nå er det Kaiser Chiefs tur, AWESOMEEEEE! 
Skrevet 23.10.2012 klokka 23:32. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0


Skrevet 22.10.2012 klokka 22:59. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Denne sangen hadde vært SÅ mye bedre om ikke Taylor Swift hadde ødelagt den. Just sayin'..


Skrevet 22.10.2012 klokka 20:46. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
3

Istede for å lese det jeg må til i morgen leser jeg alt annet..morsooomt!


Skrevet 22.10.2012 klokka 20:44. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Dårlig med oppdateringer når fortiden og det beklager jeg, men har ikke helt vært i humør til å blogge. 

Skal vi se..vi kan vel starte på onsdag og ta ett lite sammendrag derfra. Annenhver onsdag har jeg time fra 09:15-11:00 noe som er ganske så digg fordi når jeg går fra timen har jeg fri helt til neste mandag, det eneste som er kjipt er at man må stå opp "tidlig". Klokken 2 samme dag skulle sesongens første fotballkamp spilles, The Froebal Zeebras (ja, de skriver det sånn..) mot The Southlands Sharks. Vi vant 2-1, woho. Senere på kvelden var det innvielse av de 6 nye fotballspillerne våre, mye alkohol og mye spying. Fysj. Så var det på tide å dra til nattklubben Fez i Barnes. Morsom kveld. 

Torsdag dro jeg og Elin inn til Hammersmith for å prøve å få åpnet bankkontoer i Lloyds, men måtte dra tilbake uten noe bankkonto fordi vi bor på campus og må ha et brev fra skolen som bekrefter dette. Så det var jo litt kjipt. Fredag dro jeg, Elin og Bente til Museum of London fordi vi måtte fylle ut et skjema fra Schooling and Society klassen, og etter det dro vi på shopping på Westfield Stratford. Kjøpte to nye bukser fra TopShop fordi jeg har bare tre bukser fra før, og har merket at det er ALT for lite, kriseee. Og fredagskvelden var det da selvfølgelig BOP, indianer og cowboy/girl var temaet. Helt fenomenalt bra kveld.

I går og i dag har jeg vært på biblioteket og lest intenst om Education in England in the 1800s og om The 1870  Elementary Education Act og skrevet essayen min. Spennende. 


Skrevet 21.10.2012 klokka 18:41. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0
Skrevet 18.10.2012 klokka 20:03. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Er så glad det er bare én dag annenhver uke jeg begynner klokken 09:00. Det er rart å bare ha 3 skoledager. På 1, 2, 3 så er skoleuken ferdig og jeg sitter igjen med en haug med lesing som jeg er alt for lat til å lese. Jeg må bli flinkere. Tiden går så fort, men på samme tid så sakte. Jeg syns det er kjempelenge siden jeg kom hit, men dagene flyr like fort forbi som en rakett, rekker da så vidt å tenke. Snart er det jul, er da ikke lenge til. For ett par dager siden fant jeg ut at det er bare 60 dager igjen til jeg skal hjem, er da ikke lenge til det. Tiden går så fort, men på samme tid så sakte. 


Skrevet 17.10.2012 klokka 09:59. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

Fikk sånn plutselig lyst på ny mobil. Skal, skal ikke?
(Samsung Galaxy S3 for dere som ikke så det..)


Skrevet 15.10.2012 klokka 18:47. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

I går tok jeg og Elin turen inn til Hammersmith. Som plaster på såret for at Ed Sheeran konsertene var utsolgt dro vi til Apollo for å se på de lykkelige folkene som stod i kø med billetten sin. I flere uker har jeg vært sur på meg selv fordi jeg ikke rakk å kjøpe billetter til en av de 5 konsertene Ed Sheeran spiller i Hammersmith denne uken. Siden jeg hadde ingen ting å miste gikk jeg inn på Apollo'n og spurte om de bare sånn tilfeldigvis hadde igjen noen billetter, og gjett hva..DET HADDE DE! Jeg freaket ut og kjøpte. Så istede for å dra hjem da vi egentlig skulle, stilte vi oss i kø og rocket ut på konsert. Ingen ting slår konserten som han spilte på Rockefeller i Oslo i Mars i år, men denne var bra den også, selvfølgelig. 

Kjøpte også to CD'er da vi var på Westfield, kunne jo ikke dra ifra Muse og Green Days nye album.....
Skrevet 15.10.2012 klokka 12:59. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

THE KILLERS
det nye vil aldri slå det gamle, men det er ikke langt ifra..

 


Skrevet 13.10.2012 klokka 20:47. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Bastøy. Da vi måtte skrive særemne bestemte jeg meg helt sånn plutselig at jeg skulle skrive om historien til Bastøy. Hvis dere ikke vet hva jeg snakker om så anbefaler jeg å se filmen "Kongen av Bastøy", leste boka "Stedfortrederen" av Merethe Lindstrøm eller bare søke på google. Historien til Bastøy fasinerer meg noe forferdelig, og jeg har egentlig ingen peiling på hvorfor. Historien om guttehjemmet og fengselet er så gripende, så mye forferdelig har skjedde på den lille øya i Oslofjorden de siste 100 år og det er rart å tenke på at dette har skjedd i lille Norge. Innimellom all lesing og filmseing til særemnet snublet jeg over dette (nedenfor) som ble skrevet i Dagbladet i 1933, og da jeg leste det for første gang trillet det tårer fra øynene. Det var vondt. Så gripende. All den historien. Alt det forferdelige. Jeg får frysningen av å lese det, hver eneste gang. 

"Den som sår brennesler gjør seg sjelden håp om å høste roser.
Men vi er optimistiske nok til å så kulde og vente oss en rik høst av kjærlighet.

Axel Kielland, Dagbladet 1933, reportasje fra Bastøy skolehjem


Skrevet 13.10.2012 klokka 19:06. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

I dag tenkte vi å dra på klatring, men det ble det ikke noe av..så istede ble det litt shopping på Primark for å finne noe til BOPen i kveld. Militær. Synd jeg ikke har med meg t-skjortene mine fra forsvaret og feltstøvlene mine. Jaja. 


Skrevet 12.10.2012 klokka 20:05. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
3

Ja, ehm..youtube, morsom ting det. 


Skrevet 12.10.2012 klokka 01:34. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

For noen dager siden fikk jeg pakke i posten, og en knovolutt (den er viktig!...). I forrige uke måtte jeg bare bestille meg en Kindle fra Amazon. Vi har så mye lesing og så og si alt ligger som pdf-filer på internett, noe som er både positivt og negativt. Det som er positivt med det er jo at vi slipper å bruke så sykt mye penger på å kjøpe bøker, og vi slipper å vente på tur for å låne boka på biblioteket. Det som er negativt er at jeg ikke klarer å lese mye om gangen på en dataskjerm. Jeg får ikke til å konsentrere meg og jeg får vondt i øynene mine, så den eneste løsningen jeg så var å kjøpe seg en Kindle. Vurderte også en pad fra Samsung og iPad, men da sitter jo jeg bare med det samme problemet som på pc'n, skjermen er for "skjermete" uansett hvor mye jeg skrur ned på lysstyrken. Så langt er jeg fornøyd med min lille søte, for bare 1000 kr er det en god invistering og nå kan jeg leste alle bøkene jeg har lastet ned på pc'n, wooho, the perks of being a wallflower!!!!!!!!

OG, så var det den viktige konvolutten. KONSERTBILLETTER! Conor Maynard, wooohoo, gleder meg. Haha.
Skrevet 11.10.2012 klokka 17:41. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
3

Ny favorittsang. Cher Lloyd. Beautiful People.


Skrevet 11.10.2012 klokka 16:00. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Det går ikke en eneste time uten å se ett ekorn, og ikke nok med det, men det går også REVER utenfor om natten. Dyrehage. Vel, ja, ehm, var bare det.
Skrevet 11.10.2012 klokka 15:48. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

GOD MORGEN..eller GOD DAG er vel rettere nå. Før jeg dro på første forelesning for dagen var jeg flink og ryddet i vinduskarmen min. Wooho, måtte ta bilde..følte meg ganske så flink.. Etter forelesningen to jeg den alt for lange turen til postkontoret på skolen og hentet ut pakken min fra amazon og en konvolutt(!!!!). Digger dagen så langt :D Rekker ikke å fortelle hva som er inne i pakken akkurat nå fordi jeg skal på et seminar om ikke alt for lenge, så det får bli senere i dag. Snakkes!


Skrevet 09.10.2012 klokka 14:13. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

MÅ jo bare ha skolegenser. Har nå gått og tenkt på hvilken farge jeg ville ha på genseren siden freshers week som er nesten 3 uker siden, men nå har jeg endelig bestemtmeg så etter forelesningen i Schooling & Society gikk jeg og Bente å kjøpte genser. Syns faktisk den er ganske så fin. Kosegenser. 
Skrevet 08.10.2012 klokka 19:19. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Trenger jeg å si noe?!


Skrevet 07.10.2012 klokka 22:50. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Vel..ikke så mye nytt som har skjedd i det siste. Fredagskvelden var det POB og vi på Froebel skulle kle oss ut som franskmenn. Hm. Southlands skulle kle seg ut som smurfer, Whitelands skulle kle seg ut som hvor er Willy-figuren og Digby har jeg ikke peiling på.. I går kveld hadde vi filmkveld i Flat 4, Get him to the Greek! Morsom film :) 

I dag har jeg lest og lest og lest, og nå skal jeg lese litt mer før jeg skal legge meg. Morsomt. 
Skrevet 07.10.2012 klokka 22:28. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0
Skrevet 07.10.2012 klokka 01:16. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
2

ELSKER kjolen min
Skrevet 05.10.2012 klokka 19:06. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Både i går og i dag har jeg vært på Westfields London. SHOPPING. Nejda, eller, jo, litt, men bare nødvendige ting..må jo spare om jeg skal reise neste år. På tirsdag har vi noe som heter Freshers Welcome Dinner og det er the Head of Froebel College som arrangerer dette og dess code for oss jentene er Evening dress. Siden jeg ikke hadde noe i klesskapet mitt her som passet til denne annledningen måtte jeg kjøpe noe. Måtte og måtte..fant den fineste kjolen som er skreddersydd til meg for bare 30pounds, og da går det bra. Kjøpte også noen alt for billige sko og en veske som jeg skal ha til kjolen. 

Grunnen til at vi dro til Westfields i går var fordi jeg bare MÅTTE se The Perks of Being a Wallaflower, har gått å ventet på den filmen lenge så jeg bare måtte dra for å se den. Jeg er fortsatt litt i skokk etter å ha sett den fordi den var ikke sånn jeg hadde forventet at den skulle være i det hele tatt. Men jeg tror det er ett "bra-sjokk". Den var trist, morsom og til tider ganske så flau, og det er ett tegn på sykt gode skuespillere...Emma Waston og Logan Lerman..CREDS!

I dag dro vi fordi Bente og Beate skulle se på iPad og fordi vi måtte ha noen småting til BOPen i kveld. Vi på Froebel skal være Franskmenn, men bart, sånn rar lue og stripete genser. Gonna be fuun!


Skrevet 05.10.2012 klokka 18:36. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Digg. Digg. Digg.


Skrevet 03.10.2012 klokka 22:03. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Jeg må bestemme meg for en plass. De med strek over kommer ikke på tale, men er et alternativ. Jeg klarer liksom ikke helt å bestemme meg, skulle ønske jeg kunne velge alle. 

Prague (Praha, Tsjekkia)
Utrecht (Nederland)
Melbourne (Australia)
Sydney (Australia)
North Carolina (USA)
Ohio (USA)
California (USA)
Georgia (USA)

WHERE!?
Skrevet 03.10.2012 klokka 17:32. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Om jeg ikke husker helt feil så har jeg ikke postet bilde av rommet mitt enda..kriste..verdensundergang..nejda. Da jeg kom så rommet mitt ut sånn som dette (øverste bilde), kaldt og kjedelig, men NÅ! Jeg elsker rommet mitt, det er bare helt perfekt, er så mye bedre enn sånn det var, bare litt rot, plakater og rosa senge-ting så vips, helt digg. Er verftall kjempefornøyd med rommet, bortsett fra de stygge gardinene da, men kan ikke si jeg går og irriterer meg over det. 


Skrevet 03.10.2012 klokka 13:17. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
0

Tenkte nå jeg skulle skrive litt om universitetet og hva det er jeg studerer. Såeh..jah.
Jeg studerer da BA Education (single-honours) som da er en bachelor på 3 år. Jeg har i år (det første året) 5 forskjellige fag jeg må ta.

*Schooling & Society (seminarer og forelesninger annenhver uke fram til påske)
*Investigating Education (seminarer hver eneste uke fram til påske)
*Child Development & Childhood (seminarer og forelesninger annenhver uke fram til påske)
*Social Justice in Education (seminarer hver eneste uke fram til påske)
*Aims of Education (seminarer og forelesninger annenhver uke fram til påske)
*Questioning Citizenship (seminarer og forelesninger etter påske)
Les mer om de forkskjellige fagene mine HER

Som sagt så har jeg single-honours som betyr at jeg tar alle fagene ovenfor. For de som kombinerer (combined honours) Education med et annet fag (f.eks. historie) har bare Schooling & Society, Child Development & Childhood og Aims of Education. Oversatt på norsk kan man vel si at Education er pedagogikk, men siden jeg studerer her i England så fokuseres det mest på det Engelske og Birtiske skolesystemet, så med andre ord så blir det ikke så mye om skole og utdanning i Norge. Etter mine 3 år her må jeg få vitnemålet mitt godkjent av noen hjemme i Norge (husker ikke helt av hvem, har papirene hjemme i Norge) sånn at de får finne ut om jeg er kvalifisert til å begynne å jobbe i Norge som lærer, pedagog, rådgiver, innen barneværnet og så videre med en eneste gang uten å måtte ta noen ekstra kurs. Så jeg har absolutt ingen peiling på om jeg kan begynne å arbeide som godkjent lærer når jeg kommer tilbake til Norge, eller om jeg må ta opp noen fag..men den tid den sorg. Muligens jeg tar en master rett etter bacheloren min, her i England er master bare 1 år (septemper til september) så det er jo digg. 

Les mer om BA Education, klikk HER
Les mer om fagene mine for de 3 neste år, klikk HER

Så langt så er jeg veldig fornøyd med lærerne og de som arbeider med Education faget, college mitt (Froebel) spesialiserer seg på dans og education, så de fleste som går her er innenfor de to fagene, men det er også andre studier her på de andre collegene, psykologi, sport, biologi, næringsvirksomhet og så videre (oversikt over alle fagene finner du på http://www.roehampton.ac.uk/home/ under "courses"). Roehampton University er satt sammen av 4 forskjellige colleger for ikke alt for mange år tilbake, og colleget mitt, Froebel ble grunnlagt av selveste Friedrich Fröbel (som grunnla den første barnehagen "Kindergarten" i Bad Blankenburg, Tyskland rundt 1840) og det er derfor dette colleget er så stor innen Education. Froebel College, Whitelands College, Southlands College og Digby Stuart College er de fire collegene som nå er Roehampton Universitet. 

I DETTE innlegget er det en haug med bilder fra Froebel College. Grove House (som er en del av Froebel College) er en gammel rikmannsbolig fra rundt 1700-tallet, og det huset er rett og slett bare nydelig. Når jeg går til forelesningene mine går jeg forbi dammen og det er helt merkelig å tro at dette er i London. Ekorn er å se over alt, og da mener jeg over alt, i trær, på bakken, i søppeklassene osv. Roehampton ligger også bare 5-20 min (kommer ann på hvor på universitetet du befinner deg) fra Richmond park som er "The largest of London's Royal Parks" (wiki), perfekt for joggeturer eller bare en spasertur i parken. 

London er selvfølgelig ikke den tryggeste plassen å bo, så man må alltid være forsiktig når det kommer til å gå alene, spesielt om kveldene og tidlig på morgenen. Men går man flere sammen så burde det ikke være det største problemet. Alt kan skje over alt, ingen plasser i verden er trygg, så ikke noe vits i å bruke tiden på å være redd for at noe skal skje. Når det kommer til ting og plasser rund Roehampton Universitet så er det masse man kan velge mellom. Nå har ikke jeg utforsket alle plassene enda, men jeg kan fortelle om det jeg vet så langt. Om man skal på ASDA, som er en nokså stor matkjede som også selger alt mulig annet rart, så er det bare å hive seg på 265 bussen som går så og si hvert 10ende minutt, har også ett par små matbutikker, subway, fastfood, alt-mulig-rart-butikk, postkontor, bank osv bare 10 min gange unna Froebel College. Tar man 85 bussen som går 24/7 kan man lett komme seg inn til Kingston som er en nokså stor plass med alle de nødvendige klesbutikkene (topshop, hm...), applestore og masse andre morsomme butikker, Kingston har også en ganske så bra nattklubb, Oceana (les mer om da jeg var på Oceana, klikk HER og HER), og sikkert mange fler, men jeg har bare vært på den ene. Roehampton ligger heller ikke så langt ifra Putney og Barnes og heller ikke Hammersmith. I Hammersmith har de ett Westfields kjøpesenter med hele 313 butikker, og Hammersmith er kjent for å ha en del konserter (Vet Ed Sheeran skal spille der snart, og også Conor Maynard) og forestillinger (Green Day's musical: American Idiot). For å komme til Hammersmith er det bare å hoppe på 72 bussen (som også går 24/7) og vente15 min, og vips, så er man fremme. Man kan også ta tuben fra Hammersmith om man vil noen andre plasser i London (Piccadilly Line). Easy!

Man er heller ikke helt øde på Universitetet, vi har 10-talls med plasser man kan få kjøpt diverse varmmat, en haug med puber og en søt liten matbutikk for kriser. Har også banken Santander på campus pluss eget postkontor. Vi har også noe som heter Roehampton Student Union som er studentorganisert og som kommer på med forskjellige "aktiviteter" sånn som hver eneste onsdag så er det noe som heter Fez, man kjøper en billett og får da buss til og fra pluss inngang til utestedet Fez som ligger i Putney, hver fredag så arrangerer de noe som heter BOP som er en stor utkledningsfest her på campus, de har også skiturer til forskjellige land i desember og mye mye mer. Så det er ikke bare lærere og rektorer som styrer dette universitetet, uten "The Student Union" hadde ikke universitetet vært noe. 

Det er også verdt å nevne at om en skulle ha noe problem, alt fra at man tror man har dyseleksi, sliter hjemme, sliter med skolen, kjærlighetssorg, vanskelig med å passe inn, ja ALT, om det skulle være noe, hva enn det er, så er det alltid noen her som kan hjelpe. Fra den minste lille ting. Så Roehampton University er noe jeg vil anbefale etter mine erfaringer så langt! Universitetet er ikke så stort, bare 9000 studenter, så når man går på baren på Froebel (The Union), så er det alltid noen man kjenner som er det, og det syns jeg er en fin ting. 10-15 min unna ligger Kingston University som har hele 40000 studenter, så det er helt klart vanskeligere å finne noen man kjenner i den mengden, om dere skjønner hva jeg babler om.  

Før jeg kom hit var jeg faktisk litt usikker på om jeg skulle tørre å søke på universitet her i London, fordi det er..London.. Men så langt så angrer jeg ikke ett eneste sekund. Jeg er den personen som elsker å gå ut, dra på konserter og forestillinger, og om jeg hadde gått på uni i for ett eksempel Leeds, Brighton, Bristol..så hadde jeg ikke hatt den samme muligheten, det har nok alltids vært noe å funnet på, men ikke i den grad som du har her i London. Det er så mye mer som skjer..hele tiden, her er hver eneste dag en lørdag. Og man har absolutt alt man trenger irundt seg. London. Selveste London. 

Er så mye mer jeg kunne ha skrevet om, men jeg har Aims of Education seminar klokken 9 i morgen tidlig (det siste for uken, wooho!), så jeg må legge meg. Er det noe du/dere lurer på når det kommer til universitet og London så er det bare å spørre. 

Og btw! Når det kommer til studering og sånt, så er universitet ett universitet, om det er NTNT, UiO, UiB, Roehampton Uni, Oxford eller Cambridge, alt fungerer på samme vis, man går til forelesninger og seminarer, skriver tekster og lester alt for mange bøker og har eksamener, så når det kommer til den biten er det ikke så mye forskjell.  

xxx 


Skrevet 03.10.2012 klokka 00:07. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
5

I'm hooked on coke..And it's the worst thing ever! I'm gonna ruin my teeth, oh no! But I can't stop drinking. I - NEED - COKE!

That's all! Goodbye!
Skrevet 01.10.2012 klokka 21:19. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar
1

Da var den tredje uka i London unnagjort. Føles ut som om jeg har vært her i flere måneder allerede, tiden går så seint, men samtidig så sykt fort. Så langt så har jeg ikke angret ett eneste sekund på at jeg valgte å studere på Roehampton Uni her i London. Jeg har ALT rundt meg, her om dagen da vi dro til Stratford følte jeg meg så fri..om du skjønner hva jeg mener. Jeg ville til Stratford på shopping, og ingen kunne stoppe meg (ingen kunne stoppe meg hjemme i Norge heller, men det blir uansett så annerledes..syng jeg..) 15 min unna med buss har vi ett Westfields senter med hele 313 butikker, 15 min unna!! Jeg er vant til å sitte på en forferdelig buss i 2 timer for å komme til Trondheim, som er en ok plass å shoppe på, men kan aldri sammenlignes med dette her. Så vanskelig å beskrive følelsen, men det er så digg å bo her. Elsker å ta tuben, ingen ting som er morsommere. Jeg bor i London. Har nettopp fylt 19, og jeg har allerede bodd ett år i Texas, USA, og nå bor jeg i London for de 3 neste årene. Skal muligens også bo ett semester i Praha neste år, det er sykt. Elsker livet. 

Har nå fått meg en godteriskål som jeg absolutt digger, har blitt helt hekta på de kinder bueno tingene, har faktisk aldri smakt på de før jeg kom hit :OHar også fått 3 av bøkene mine fra amazon i dag, så nå er det bare å begynne å lese..Skrevet 01.10.2012 klokka 17:47. Ligger i kategorien Blogg. Legg igjen en kommentar

Tori Kristine

Currently studying BA Education at University of Roehampton in London, England. Finished Videregående Skole (11th-13th grade) in 2012 back home in Norway, and in 2010/11 I was an Exchange Student in Texas, USA. This is my life. Enjoy.

Tori Kristine
Add me


Instagram

Bloglovin'

Follow on Bloglovin

Design

Free design from
RRH Webdesign.

Annonser
hits